söndag 1 september 2013

CANNIBAL APOCALYPSE

Det har varit mycket reafynd senaste halvåret. Ginzas filmrea med dvd:er för tio spänn, och så lite annat som SubDVD. Förutom att plocka upp och se om en massa sjuttiotalsrullar har det också blivit en del åttiotal, vilket var det jag prioriterade ner förr. Det var skönt att se en missad pärla som MODELLMORDEN (NOTHING UNDERNEATH), den är värd ett eget inlägg. Men filmer som STAGEFRIGHT fick mig att bli sugen på mer och att återupptäcka John Morghen (Giovanni Lombardo Radice). Därför köpte jag en brittisk lågpris-DVD med CANNIBAL APOCALYPSE. Klippt, men jag kan leva utan några sekunder brinnande råtta. Risken finns väl ändå att jag köper om den på bluray...

Hur var nu då CANNIBAL APOCALYPSE? Det är den av de italienska kannibal- och zombiefilmerna jag sett minst gånger och det är verkligen synd. Mixen av tidigt åttiotals-action med Vietnam-krigsscener och sedan veteraner som löper bärsärk i USA efter att ha smittats med kannibalvirus är fantastisk. John Morghen är såklart underbar som Charles Bukowski som är den som flippar först. Namnet är enastående bra, jag går ju annars igång på när alla heter typ "Bob" i italiensk genrefilm. Namngivningen ska vara som om ett barn gjort den, de få engelska namn ett barn känner till.

Förutom skjutande och överraskande mycket eldkastar-användande så finns det gory kannibalism och den klassiska scenen där Morghen skjuts med hagelbössa och det filmas genom hans kropp. Plus också för John Saxon i huvudrollen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar