måndag 30 juli 2012

EMANUELLE IN AMERICA

Det är en overklig känsla att DVD-släppet (Blue Underground) startar med Studio Canal-loggan. Hade det varit en av de snällare Black Emanuelle-rullarna hade det varit lite kul, något att fnissa åt, nu är mer märkligt. Att ett så seriöst bolag vill stå för det här hopkoket.

Delvis är det i samma anda som vanligt, det vill säga ett naivt äventyr, som skrivet av ett barn men kryddat med sex och våld. Någon dag måste jag eller någon annan skriva en stor genomgång av Emanuelle and the Last Cannibals, jämföra den med säg Seriemagasinet och sedan lägga upp det i stycken med rubriker tagna från Make Love on the Wing.

Soundtracket här är inte lika catchy men lik förbannat blir man lika glad av Nico Fidenco, det sitter i ryggmärgen att det hör ihop med klassisk sleaze. Om vi nu ska gå in på filmen då, som du ändå sett ett gäng gånger i olika utgåvor, så är det den hårdaste Black Emanuelle-rullen. Laura Gemser är en glad reporter, manipulerar en frustrerad och frigid kille, infiltrerar en miljonärs harem och kollar lite häst-onani. Häromkring passar hon också på att bli polare med Lorraine de Selle. Därefter blir det fest med naken tjej i tårta och Gabrielle Tinti. Nu har det varit snällt ett tag så hon stöter på snuff och ska ta reda på sanningen. Just själva snuff-elementen är överraskande välgjorda och hårda, det är oväntat i en D'Amato. Det är mycket hårda bud men sen avslutas det ändå i en glad ända och det är väl tur det, man vill ju ha mys till folkölen.

Gubb-info: köpt en bunt köpkassetter på denna i källaren på en Video Netto bara för att komma hem och upptäcka att den hade franskt tal. Men den var oklippt om jag inte minns fel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar